Звернення Фармацевтичної Ліги України щодо проблеми з транспортуванням фармацевтичних працівників до робочих місць

Фармацевтична Ліга України звернулася до Прем’єр-міністра України та Міністра охорони здоров’я України з проханням невідкладно вирішити питання транспортування працівників аптечних закладів до місць їх роботи.

 

Прем’єр-міністру України
Шмигалю Д.А.
 
Міністру охорони здоров’я України
Ємцю І.М.


Громадська спілка «Фармацевтична Ліга України» висловлює Вам свою повагу та звертається щодо необхідності термінового вирішення питання, що нерозривно пов’язане із забезпеченням населення лікарськими засобами та медичними виробами.  

Сьогодні в умовах поширенням на території України вірусу COVID-19 на передовій боротьби з хворобою знаходяться лікарі та фармацевти, які першими приймають на себе удар епідемії та на яких покладено обов'язок і місію з надання медичної та фармацевтичної допомоги людям.

Урядом запроваджено  карантин на всій території країни та прийнято рішення  про встановлення режиму надзвичайної ситуації в окремих областях (у тому числі Київській) у зв’язку з епідемічною ситуацією через новий коронавірус. 

Ми підтримуємо в цілому дії влади, спрямовані на стримування розповсюдження хвороби та недопущення її поширення, однак, разом з тим, змушені констатувати, що впроваджені карантинні заходи призвели до суттєвих ускладнень а подекуди і неможливості виконання медичними та фармацевтичними працівниками своїх посадових обов’язків на їхніх робочих місцях.

Мова йде про те, що провізори, фармацевти, як і медики, сьогодні не мають фізичної можливості дістатися до своїх місць роботи – аптечних закладів через припинення роботи метро, суттєві обмеження в наземному громадському транспорті міст, зупинення міжміського транспортного сполучення, а також встановлення блокпостів та патрулів, які унеможливлюють проїзд працівників навіть у разі наявності власного автотранспорту.

Вважаємо, що така ситуація є неприпустимою, особливо в умовах, коли здоров’я і життя нації поставлене під загрозу. 

Враховуючи викладене, просимо Вас у найкоротший термін створити умови та розробити схему транспортування працівників сфери охорони здоров’я, і зокрема провізорів та фармацевтів до своїх робочих місць (за службовими посвідченнями тощо), де ці фахівці зможуть кваліфіковано виконати свій професійний обов’язок і вчасно надати необхідну допомогу людям. 

Звертаємося до Вас з проханням також дати відповідні доручення до місцевих органів влади з метою узгодження  процедур транспортування медичних та фармацевтичних працівників у міжміському та міжобласному сполученні, оскільки значна частина працівників проживає в населених пунктах, відмінних від місць розташування аптечних та лікарняних закладів. 

Щиро сподіваємося, що наше звернення знайде підтримку влади та сприятиме оперативному вирішенню проблеми.

З повагою,
Президент Громадської спілки 
«Фармацевтична Ліга України»                                            Михайло Пасічник

 

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK