Найактуальніші питання аптечного ритейлу обговорили в широкому колі професіоналів галузі

Сьогодні, 13 вересня, відбулося засідання круглого столу «Нові вимоги до аптечного ритейлу: міжнародний досвід, українські реалії, експертні думки професійної фармацевтичної громадськості». Цей захід було проведено за ініціативою громадської спілки «Фармацевтична Ліга України» у форматі відкритого обговорення найбільш гострих проблем, які зачіпають усіх учасників фармринку України. Зустріч, що відбулася, можна вважати знаковою, адже на одному майданчику зібралися представники дванадцяти професійних громадських формувань, як всеукраїнських так і регіональних, іноземних та вітчизняних виробників лікарських засобів, дистриб’юторів, аптечних мереж та аптечних закладів, щоб дати поштовх до пошуку спільних шляхів вирішення найбільш актуальних питань фармацевтичного сьогодення.

Наша громадська спілка вдячна усім, хто взяв участь у круглому столі, адже активна позиція широкого кола фармацевтичної спільноти свідчить про небайдужість і стурбованість тими процесами, які сьогодні відбуваються у сфері обігу ліків.

У ході зустрічі піднімалися питання щодо пріоритету професіоналізму в аптечній справі та недопущення зниження якості фармацевтичного обслуговування населення, було акцентовано увагу на необхідності дотримання високих стандартів фармацевтичної етики та співпраці в цій сфері.

Окремо торкнулися питань нових вимог до аптечного ритейлу, які наразі передбачені в проекті змін до профільного закону, аналізували досвід європейських країн у регулюванні фармацевтичної діяльності, а також наголосили на необхідності запровадження однакових і рівних вимог до діяльності усіх учасників фармацевтичного ринку. Учасники круглого столу погодилися, що ті недоліки, які є сьогодні у сфері обігу лікарських засобів, великою мірою стали наслідком відсутності належного контролю з боку уповноважених органів протягом останніх років.

За результатами зустрічі буде сформовано резолюцію та направлено відповідні звернення і пропозиції до уповноважених органів влади. Присутні на засіданні круглого столу погодилися із необхідністю проводити такі спільні професійні зібрання і в подальшому задля досягнення позитивних реальних результатів.

 

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK