МОЗ пропонує змінити розміри підконтрольних речовин, що знаходяться в незаконному обігу

Міністерство охорони здоров'я України пропонує для громадського обговорення проект наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 01 серпня 2000 року № 188», яким викладається в новій редакції таблиця невеликих, великих та особливо великих розмірів наркотичних засобів, що знаходяться у незаконному обігу, а також вносяться зміни до невеликих, великих та особливо великих розмірів психотропних речовин, що знаходяться у незаконному обігу. До у ваги зацікавлених осіб пропонується також порівняльна таблиця до проекту.

Як зазначається у супровідній документації до проекту, основною його метою є врегулювання тієї проблеми, що затверджені станом на сьогодні розміри наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, які знаходяться у незаконному обігу, в десятки разів занижені, порівняно із даними Міжнародного комітету контролю за наркотиками ООН, розмірами, визначеними іншими країнами, а також за результатами визначення середніх добових доз споживання наркотичних засобів та психотропних речовин в Україні.

МОЗ пояснює, що затверджені на сьогодні порівняно невеликі розміри окремих наркотичних засобів сприяють притягненню до кримінальної відповідальності не стільки дилерів та організаторів наркобізнесу, скільки наркоспоживачів, тобто хворих, які потребували медичної, психологічної та соціальної допомоги. 

Зазначається, що проект наказу розроблено з урахуванням аналізу відповідних нормативних актів інших країн, рекомендацій Міжнародного комітету з контролю за наркотиками ООН та міжнародного досвіду, які вказують на необхідність збільшити чинні на сьогодні розміри окремих наркотичних засобів та психотропних речовин, чим наблизити їх до рекомендацій міжнародних інституцій.

Пропозиції та зауваження щодо проекту наказу МОЗ прийматиме протягом місяця з дня опублікування (з 12 березняя 2018 року).

За матеріалами МОЗ

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK