Обережно: шахраї продають незареєстрований препарат, прикриваючись розпорядженнями МОЗ України

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про діяльність зловмисників, які пропонують препарат «Normalize», який начебто рекомендується Міністерством для лікування артеріальної гіпертензії й серцево-судинних хвороб.

Насправді цей препарат навіть не має державної реєстрації, тобто продається незаконно. І звісно, МОЗ України ні рекомендує, ні продає його через мереж «своїх» аптек і взагалі не існує аптек МОЗ України.

Шахраї створили різні тематичні сторінки для торгівлі незаконним препаратом: https://bit.ly/2FUNAFt; https://bit.ly/2YA2kkq; https://bit.ly/2xu7KkT; https://bit.ly/2KZEgnO; https://bit.ly/2KZExXS тощо. За досить низьку ціну (від 1 до 49 гривень) зловмисники обіцяють нормалізацію тиску, усунення гіпертонії за 1 курс, відновлення судин і захист від інфаркту й інсульту. Проте вказана інформація є неправдивою.

Чому не варто вірити цій рекламі:

  1. Препарат «Normalize» продають незаконно. В Україні можна продавати лише ті ліки, що пройшли спеціальну перевірку і отримали державну реєстрацію. У Державному реєстрі лікарських засобів України (http://www.drlz.com.ua/) цього препарату немає.
  2. МОЗ України не рекомендувало це препарат, а 93% його вартості не компенсується з держбюджету.
  3. Не існує онлайн-аптек МОЗ України - ні конкретної аптеки, ні мережі аптек. Не варто замовляти ліки поштою. Згідно з законом, торгівля лікарськими засобами здійснюється виключно через аптечні заклади і не може здійснюватися дистанційно та шляхом електронної торгівлі, а також поштою і через будь-які заклади, крім аптечних, та поза ними (п. 27 Ліцензійних умов, затверджених постановою КМУ 30.11.2016 № 929).

МОЗ України закликає бути обачними і не піддаватись на провокації зловмисників.

Повідомити про ймовірний фальсифікат чи неякісний лікарський засіб можна за формою Держлікслужби: https://bit.ly/2XxVbEM

Пацієнти з серцево-судинними захворюваннями можуть отримати ліки безоплатно або з невеликою доплатою за програмою «Доступні ліки». Для цього треба звернутись до свого сімейного лікаря і отримати рецепт.

 

За матеріалами МОЗ

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK