Національна служба здоров'я України з 1 квітня 2019 р. фінансуватиме програму реімбурсації

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) з 1 квітня 2019 р фінансуватиме програму реімбурсації (відшкодування) вартості лікарських засобів «Доступні ліки», повідомив глава НСЗУ Олег Петренко.
«З 1 квітня 2019 року ми візьмемо на себе реалізацію урядової програми «Доступні ліки» - реімбурсації, тобто відшкодування вартості основних препаратів для лікування найпоширеніших серйозних захворювань, які ефективно лікуються амбулаторно», - сказав він в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» .
О. Петренко зазначив, що в даний час перед НСЗУ стоїть завдання підписати і зареєструвати в електронній системі договори з достатньою кількістю аптек, в яких люди зможуть отримувати препарати.
«Поки на програму реімбурсації в бюджеті передбачили 1 млрд грн. За нашими розрахунками це покриє тільки половину потреб пацієнтів. Тому ми сподіваємося, що і уряд, і Верховна Рада зможуть врахувати цю проблему і знайти додатковий мільярд на ліки від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми і діабету II типу - найпоширеніших і небезпечних для життя», - сказав він.
Крім того, він уточнив, що держбюджет 2019 року передбачає 2 млрд грн для пілотного проекту реалізації держгарантій в амбулаторній спеціалізованої допомоги, в який зможуть увійти автономізовані медичні заклади, які зареєструвалися як комунальні неприбуткові підприємства.
Ще 966,8 млн грн передбачено на пілотний проект в стаціонарній медичній допомозі в Полтавській області.
Як повідомлялося, перший територіальний підрозділ Національної служби здоров'я України (НСЗУ) відкриється в Полтавській області до кінця 2018 року.
МОЗ України планує в 2019 році почати в Полтавській області пілотний проект з реформування вторинної та третинної медичної допомоги в рамках реформи фінансування системи охорони здоров'я. Йдеться про формування пакету послуг стаціонару і тарифів, за якими лікарня буде забезпечена в існуючих фінансових можливостях держави.
У 2020 році в лікарнях (вторинна і третинна медична допомога) буде запроваджено новий механізм фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом».

За матеріалами https://interfax.com.ua/

 

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK