Опубліковано орієнтовний Реєстр граничних оптово-відпускних цін на «Доступні ліки»

З метою попереднього ознайомлення суб’єктів фармацевтичного ринку з рівнем граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби, розрахованого шляхом референтного порівняння цін у референтних країнах (Польщі, Латвії, Словаччині, Угорщині, Чехії), Міністерство охорони здоров'я України на своєму сайті опублікувало орієнтовний Реєстр граничних оптово-відпускних цін на «Доступні ліки» станом на 26.12.2017.

МОЗ України нагадує, що референтні ціни на лікарські засоби визначаються на основі даних про зареєстровані ціни, а саме як медіана зареєстрованих цін для кожної лікарської форми в перерахунку на визначену добову дозу (DDD) згідно з рекомендаціями ВООЗ з Переліку МНН, отриманих з офіційних джерел уповноважених державних органів референтних країн.

Окремо наголошується, що розробленим МОЗ України проектом постанови КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» пропонується, зокрема доповнити перелік міжнародних непатентованих назв лікарських засобів, затверджений постановою КМУ від 9 листопада 2016 р. № 863 двома новими МНН (діючими речовинами) «Лозартан» та «Глібенкламід» препаратів необхідних для лікування серцево-судинних захворювань та відповідно діабету II типу.

У зв’язку з тим, інформація щодо рівня граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби «Лозартан» і «Глібенкламід» також зазначена у розміщеному для ознайомлення орієнтовному Реєстрі граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби станом на 26.12.2017. Вказані МНН (діючі речовини) препаратів «Лозартан» та «Глібенкламід» будуть включені в Реєстр граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби у випадку затвердження Урядом відповідних змін та набрання їх чинності до 01 січня 2018 року.

При цьому повідомляється, що остаточна оновлена редакція Реєстру граничних оптово-відпускних цін на «Доступні ліки», буде розміщена на сайті МОЗ України 02.01.2018 для вільного користування.

За матеріалами МОЗ України

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK