В уряді планують скасувати трудові книжки до кінця року

До кінця 2019 року Кабінет Міністрів України планує реалізувати законопроект про скасування обов'язкових трудових книжок. 

Про це заявив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет в інтерв'ю «Економічній  правді».

За словами Дубілета, уряд почав розробляти законопроект і постанову про скасування обов'язковості трудових книжок.

«Ми зібрали чат, колеги написали законопроект і постанову, ми тиждень тому пустили їх в роботу. Я сподіваюся, що в цьому році зможемо реалізувати », - сказав міністр.

Дубілет зазначив, що згідно із законопроектом, роботодавцеві не потрібно буде вимагати трудову книжку. Під час оформлення на роботу досить буде принести паспорт та ідентифікаційний номер платника податків. При цьому він зазначив, що не буде повного скасування трудової книжки, але роботодавець не зобов'язаний буде зберігати документ, і не буде його вимагати.

Крім того Дмит­ро Дубілет хоче дослідити детальніше питання можливості скасування вимоги щодо надання зайвих медичних довідок - про це він зазначив на своїй сторінці у соцмережі.

Так, на його думку міністра, в Україні є таке явище, як медичні довідки, які наша держава «вимагає у найнесподіваніших місцях». У якості прикладу він навів вимогу для державних службовців при прийнятті на роботу надати 2 медичні довідки — від психіат­ра та нарколога, а також довідку для відвіду­вання басейну. Тож він має ціль з’ясувати, наскільки виправдані ці вимоги, які, з одного боку, призводять до зайвої бюрократії, видатків і навантаження на медичних працівників, крім того, часто просто купуються, а з іншого, можливо, справляють позитивний вплив на здоров’я населення.

Д. Дубілет зауважив, що в західних країнах таких вимог зазвичай немає й це є аргументом на користь їх скасування. Тому звернувся до громадськості з проханням написати, у яких ситуаціях, на думку громадян, держава вимагає зайву медичну довідку. Пізніше він додав також, що стосовно довідки, необхідної для відвідування басейну, є ідея спробувати скасувати її, і більшість громадян це підтримують, однак дехто занепокоєний можливими негативними наслідками.

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK