Лікарі-ФОП зможуть виписувати рецепти на ліки, вартість яких підлягає повному або частковому відшкодуванню

Міністерством охорони здоров'я України оприлюднено для громадського обговорення проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 березня 2017 р. № 152» .

Вказаним проектом пропонується внести зміни до Порядку відшкодування вартості лікарських засобів та до Порядку визначення розміру відшкодування вартості лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, затверджених постановою Уряду від 17.03.2017. 

Основною метою розроблених змін є надання фізичним особам-підприємцям, які провадять діяльність з медичної практики, можливості виписувати рецепти на лікарські засоби, вартість яких підлягає повному або частковому відшкодуванню. Адже згідно з нормами чинної на сьогодні редакції документу  аптечні заклади не можуть здійснювати відпуск лікарських засобів з програми «Доступні ліки» на  підставі рецептів, виписаних ФОП.

Крім цього проектом пропонується розширити перелік лікарських засобів, що відшкодовується повністю (без доплати) згідно з Реєстром лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню.

На сьогодні встановлено, що заявники, вартість добової дози лікарського засобу (Defined Daily Dose — DDD) яких у Реєстрі лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, не більше ніж на 5% перевищує таку вартість DDD, що відшкодовується згідно із цим Реєстром повністю (без доплати), можуть повторно подати до МОЗ документи зі зміненою оптово-відпускною ціною за упаковку лікарського засобу, яка в перерахунку на DDD дорівнюватиме вартості DDD лікарського засобу, що згідно з Реєстром відшкодовується повністю (без доплати).

Проектом документа пропонується підвищити вказану відсоткову ставку до 10%.

 

За матеріалами МОЗ

 

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK