Планується підвищення адмінсанкцій за порушення у сфері обігу лікарських засобів

28 вересня відбулося засідання комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Одним з питань порядку денного цього засідання був розгляд проекту Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення» (р. № 3948), поданий Кабінетом Міністрів України.

Основна мета зазначеного законопроекту – підвищення штрафних санкцій: за продаж лікарських засобів без рецепта у 17-20 разів, введення в обіг або реалізацію неякісної продукції у 8-15 разів, надання неякісних послуг у 28-100 разів, та за невиконання законних вимог посадових осіб Держлікслужби у 20-25 разів.

За результатами голосування члени Комітету рекомендували Верховній Раді прийняти даний проект за основу та направити даний висновок головному Комітету.

На думку розробників законопроекту його норми забезпечать посилення контролю за якістю лікарських засобів і недопущення виробництва і розповсюдження лікарських засобів невідповідної якості; а також створення умов, що гарантують надходження на національний ринок України тільки якісних, ефективних та безпечних лікарських засобів, вироблених відповідно до вимог стандартів, що є запорукою захисту здоров'я і життя громадян та безпеки держави в цілому.

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK