Закон про електронну торгівлю ліками прийнято

17 вересня Верховною Радою України прийнято Закон «Про внесення змін до статті 19 Закону України «Про лікарські засоби» щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами».

Законом врегульовано правовідносини у сфері дистанційної торгівлі лікарськими засобами та забезпечення захисту кінцевого споживача від таких ризиків, як недотримання умов зберігання та перевезення лікарських засобів; порушення процедури обігу лікарських засобів, включно з можливістю потрапляння до пацієнту неякісних або фальсифікованих засобів; збільшення відсотку випадків самолікування і, як наслідок, негативного впливу на здоров’я кінцевого споживача; відсутності належної фармацевтичної опіки по відношенню до споживача.

Відповідні зміни внесено до статей 2 та 19 Закону України «Про лікарські засоби».

Положення Закону приведені у відповідність з Директивою №2001/83/ЕС Європейського Парламенту та Ради «Кодекс Співтовариства відносно лікарських засобів (для застосування людиною)».

Законопроєкт №3615-1 під час прийняття відразу голосувався без обговорення.

Напередодні голосування в сесійній залі профільним парламентським комітетом було розглянуто цей законопроєкт та рекомендовано народним депутатам прийняти його у другому читанні і в цілому як закон.

У разі підписання його Президентом України документ набуде чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводитиметься в дію через 3 місяці з дня набрання чинності.

 

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK