МОЗ підтримає законодавчі ініціативи щодо забезпечення економічної конкуренції під час здійснення роздрібної торгівлі лікарськими засобами

Міністерство охорони здоров'я готове підтримати законодавчі ініціативи щодо забезпечення економічної конкуренції під час здійснення роздрібної торгівлі лікарськими засобами (законопроект №8591) після його доопрацювання і коригування деяких суперечливих положень.
Про це в ході обговорення законопроекту у Верховній Раді в п'ятницю, 21 вересня, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик. «Міністерство охорони здоров'я підтримає законопроект після коригування суперечливих положень», - сказав він. Р.Ілик підкреслив, що законопроект не передбачає обмеження на роботу діючих мереж. «Неправда, що аптеки почнуть закривати, - заявив він».
У свою чергу голова правління Аптечної професійної асоціації України (АПАУ) Ігор Червоненко зазначив, що в даний час на фармацевтичному ринку країни немає монополізації аптечних мереж і є висока конкуренція. За його словами, вказаний законопроект повинен виключити норми, що дають преференції комунальним аптечним мережам, він покликаний зрівняти права всіх учасників ринку.
На думку експерта фармацевтичного ринку Віктора Чумака, законопроект потребує суттєвого доопрацювання, але допрацьовувати його потрібно після прийняття в першому читанні. «Якщо не прийняти його в першому читанні, вийде як з законом про лікарські засоби, якого ми чекаємо вже 14 років», - сказав він.
Резюмуючи підсумки обговорення, заступник парламентського голови комітету з питань охорони здоров'я Ірина Сисоєнко сказала, що законопроект буде доопрацьований з урахуванням думки всіх учасників ринку, зокрема щодо маркетингових договорів з аптечними мережами, які сприяють підвищенню цін на ліки.

 

За матеріалами https://interfax.com.ua/ 

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK