Проблемні питання GMP сертифікації та шляхи їх вирішення обговорено в АМКУ

19 березня 2018 року в Антимонопольному комітеті України під керівництвом державного уповноваженого Світлани Панаіотіді проведено робочу зустріч на тему: «GMP сертифікація. Проблемні питання та шляхи їх вирішення».
У заході взяли участь представники Міністерства охорони здоров'я України, Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, ДП «Український фармацевтичний інститут якості», Європейської бізнес асоціації, Американської торговельної плати в Україні, Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України, Асоціації «Виробники ліків України», Громадської спілки «Всеукраїнська фармацевтична спілка «ФАРМУКРАЇНА», Асоціації представників міжнародних фармацевтичних виробників України, інші професіонали фармацевтичних ринків (виробники, імпортери/дистриб’ютори та профільні асоціації), юридичних компаній та громадських організацій.
Під час зустрічі було обговорено проблемні питання, пов’язані з реалізацією чинного Порядку проведення підтвердження відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики, а також проблеми, які, на думку АМКУ та присутніх, можуть виникнути у зв’язку з прийняттям нової редакції Порядку (опублікованої на офіційному сайті Держлікслужби), та їх потенційний вплив на конкуренцію на ринках лікарських засобів.
Наразі триває підготовка зауважень до проекту Порядку, що буде надісланий до Держлікслужби та Міністерства охорони здоров'я України, в тому числі з урахуванням інформації, наданої під час робочої зустрічі.
Жвава дискусія підтвердила те, що питання GMP сертифікації є актуальними для учасників ринків лікарських засобів.
Світлана Панаіотіді наголосила на тому, що Антимонопольний комітет відкритий до діалогу та зацікавлений в отриманні зворотного зв’язку від учасників ринку.
З презентацією зустрічі можна ознайомитися тут.

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK