Держава може посилити регулювання цін на препарати, що входять до Національного переліку основних лікарських засобів

Держава може посилити регулювання цін на препарати, що входять до Національного переліку основних лікарських засобів, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України з посиланням на заступника міністра Романа Ілика.

«У 2018 року виробники не склали іспиту - ціни на деякі препарати з Нацпереліку істотно виросли. Тобто якщо бізнес в особі виробника не хоче відповідально ставитися до нової політики, то з боку держави має відбуватися більш жорстке регулювання цін. І це очевидно. Залишається тільки визначити модель ціноутворення та правила. У нашої команди напрацювання з цього приводу є. Вони прості, зрозумілі, чесні і прозорі», - сказав він.

За словами Р.Ілика, МОЗ в даний час «моделює концепт, грунтуючись на референтних цінах в інших країнах і цінах внутрішнього українського ринку».

«Ми намагаємося вибудувати нову, красиву модель, яка чітко визначить найголовніше, що сьогодні турбує всіх українців - справедливу ціну на лікарський засіб», - сказав він.

Заступник міністра зазначив, що держава жорстко регулює ціну на ліки, які входять в програму реімбурсації (відшкодування) вартості.

Також, на його думку, держава повинна гранично регулювати ціну на ліки, включені в Нацперелік. «Виробники, міжнародні непатентовані назви яких потрапляють до Національного переліку, отримують гарантію з боку держави, які лікарські засоби вона планує закуповувати. Отже, логічно, тут повинні працювати також нові правила ціноутворення» , - сказав Р. Ілик.

 

За матеріалами interfax.com.ua

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK