Опубліковано нову редакцію Реєстру граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби

Міністерством охорони здоров'я України затверджено нову редакцію Реєстру граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби станом на 02 січня 2018 року (далі - Реєстр граничних оптово-відпускних цін). Відповідний наказ міністерства № 2 від  02.01.2018 опубліковано на офіційному сайті МОЗ України.

Так, Реєстр граничних оптово-відпускних цін розроблено та опубліковано згідно з хронологією здійснення заходів для реалізації залишків лікарських засобів, вартість яких відшкодовується повністю або частково, та інформування щодо термінів введення в дію оновленої редакції Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, раніше опублікованою профільним міністерством.

Оновлений Реєстр граничних оптово-відпускних цін налічує 23 міжнародні непатентовані назви (МНН) лікарських засобів та, завдяки ухваленню Урядом України наприкінці грудня змін до програми «Доступні ліки», додатково вміщує ще 2 діючі речовини  для лікування серцево-судинних захворювань та діабету 2 типу — Лозартан та Глібенкламід.

Як повідомлялося раніше, з 02.01.2018 по 11.01.2018 включно Міністерством охорони здоров'я України здійснюватиметься прийом заяв від суб’єктів фармацевтичного ринку - потенційних учасників програми «Доступні ліки» з метою подання цінових пропозицій на препарати для їх участі у програмі «Доступні ліки».

Також були ухвалені зміни, що впроваджують новий механізм ціноутворення для препаратів: після встановлення граничних цін на лікарські засоби, фармкомпанії матимуть додатково 5 днів, щоб знизити свої цінові пропозиції і таким чином поповнити список препаратів, що відшкодовуватимуться на 100% за державний кошт.

Оновлену редакцію Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, МОЗ України планує затвердити та опублікувати на своєму сайті 22.01.2018, а заявники протягом 5-ти робочих днів з цієї дати маютимуть право подати МОЗ України звернення щодо виправлення в оновленому Реєстрі технічних помилок.

Додатково звертається увага, що Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню буде оновлюватись повністю, тому діючим учасникам програми, необхідно подати (повторно) заяви для включення препаратів в цей Реєстр.

За матеріалами МОЗ України

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK