У 2018 році планується перебудова системи державного нагляду

Новий, 2018 рік, стане проривним у перебудові системи державного нагляду, оскільки змін зазнають підходи до виконання функції контролю. Про це в інтерв’ю виданню «Новое время» сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Ми будемо переходити до системи державного контролю, орієнтованого на оцінку ризиків. Жоден контролер при такій системі не зможе прийти, затребувати чогось і отримати незаконну винагороду, - сказав Володимир Гройсман. – Приміром, ви власник кафе. І у вас є чек-ліст з 10-15 вимог, які ви самі можете оцінити та перевірити. Якщо ви їх виконуєте, сплачуєте податки – ніхто (з контролерів) до вас не прийде».

Довідково

Минулого року Кабінет Міністрів України провів одразу декілька засідань, темою яких стала відміна сотень регуляторних актів, які стримували розвиток бізнесу і при цьому служили підґрунтям для проявів корупції. У грудні під час чергового засідання по дерегуляції Уряд схвалив ініціативу запровадження спеціальних чек-лістів – переліку ризиків, які можуть виникати під час ведення тієї чи іншої господарської діяльності. За дорученням Глави Уряду до 1 квітня в кожному контролюючому органі має бути сформована система чек-лістів та запобігання ризикам.

За матеріалами Урядового порталу

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK