Лікарські засоби, що використовуються під час трансплантації, можуть бути виключені з програми «Доступні ліки»

На сайті Міністерства охорони здоров'я України оприлюднено для громадського обговорення проект Урядової постанови «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Зазначеним проектом пропонується внести зміни до наступних постанов Кабінету Міністрів України:

Оприлюднений проект змін передбачає виключення з урядової програми «Доступні ліки» лікарських засобів, що використовуються під час трансплантації у доопераційний та післяопераційний періоди.

Профільне міністерство у супровідних документах до проекту постанови пояснює, що препарати, які використовуються під час трансплантації у доопераційний та післяопераційний періоди, є дороговартісними в порівнянні з лікарськими засобами для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету II типу, які відпускаються в рамках програми реімбурсації.

Необхідність відтермінування реімбурсації таких дороговартісних лікарських засобів виникла з метою уникнення ризиків, пов’язаних з недофінансуванням програми на покриття витрат на відшкодування препаратів, що використовуються під час трансплантації, і як наслідок цього, − можливої зупинки відпуску препаратів пацієнтам в рамках програми «Доступні ліки» та виникнення заборгованості перед аптечними закладами. 

Водночас МОЗ наголошує, що забезпечення пацієнтів препаратами, що використовуються під час трансплантації у доопераційний та післяопераційний періоди, здійснюється в рамках реалізації державної програми «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру», які закуповуються на підставі угод щодо закупівлі із спеціалізованими організаціями.

 

За матеріалами МОЗ

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK