Оприлюднено новий Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню

Міністерством охорони здоров'я України затверджено Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню (далі - Реєстр) станом на 22 січня 2018 року. Відповідний наказ від 22.01.2018 № 111 Міністерство оприлюднило на своєму сайті. 

Новий Реєстр містить 239 позицій лікарських засобів для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Як повідомлялося раніше профільним міністерством, заявники протягом 5 робочих днів, починаючи з 22.01.2018, мають право подати МОЗ України звернення щодо виправлення в оновленому Реєстрі технічних помилок. Міністерство протягом 5 робочих днів здійснюватиме розгляд звернень, прийматиме рішення та надаватиме мотивовану відповідь. Зміни до Реєстру вноситимуться на підставі наказу МОЗ України.

Крім того, протягом п’яти робочих днів з дати оприлюднення Реєстру на офіційному веб-сайті МОЗ заявники, вартість добової дози лікарського засобу яких в Реєстрі не більше ніж на 5% перевищує таку вартість добової дози лікарського засобу (з однаковою міжнародною непатентованою назвою та формою випуску), що відшкодовується в Реєстрі повністю (без доплати), можуть повторно подати МОЗ документи, зі зміненою оптово-відпускною ціною за упаковку лікарського засобу, яка у перерахунку на добову дозу дорівнює вартості добової дози лікарського засобу (з однаковою міжнародною непатентованою назвою та формою випуску), що в Реєстрі відшкодовується повністю (без доплати). Таким чином для заявників передбачена можливість привести ціни на свої препарати до того рівня, щоб їх вартість відшкодовувалася повністю. Міністерство за результатами розгляду отриманих документів протягом п’яти робочих днів здійснюватиме їх розгляд та прийматиме рішення про внесення змін до Реєстру, що затвержуватиметься наказом МОЗ.

За результатами отриманих звернень від заявників та поданих документів  Міністерством охорони здоров'я України з 29.01.2018 протягом 5 робочих днів планується здійснити їх розгляд та орієнтовно 05.02.2018 прийняти рішення (наказ МОЗ) про внесення змін до оновленої редакції Реєстру, а також опублікувати відповідні зміни на сайті МОЗ України.

За матеріалами МОЗ

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK