МОЗ пропонує збільшити щорічні квоти на відвантаження спирту етилового, що використовується для виробництва лікарських засобів

Міністерство охорони здоров'я України пропонує для громадського обговорення проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 5 січня 2011 р. № 19».

Метою проекту є створення умов для збільшення виробництва конкурентоспроможної вітчизняної продукції, забезпечення реальних потреб підприємств галузі у збільшенні квот на отримання спирту етилового для виробництва життєво необхідних, якісних та фінансово доступних лікарських засобів.

Як зазначається в супровідних документах до проекту акта, його розроблено на підставі фактичного збільшення номенклатури лікарських засобів, зареєстрованих в останні роки вітчизняними фармвиробниками, зростання попиту на конкурентоспроможну і водночас фінансово доступну для населення країни фармпродукцію та обґрунтованої можливості підвищити обсяги виробництва життєво необхідних та соціально важливих якісних, безпечних та доступних ліків.

Розробники проекту постанови зазначають, що за останні роки вітчизняними підприємствами фармацевтичної галузі модернізовано виробництво лікарських засобів відповідно до високих міжнародних стандартів, що призвело до збільшення номенклатури препаратів та можливості підвищити обсяги виробництва життєво необхідних та соціально важливих якісних безпечних та доступних ліків. Це потребує додаткового отримання як сновної сировини так і допоміжних речовин, у тому числі і спирту етилового. Зростання обсягів виробництва та реалізації лікарських засобів надасть можливість створити нові робочі місця з достойним рівнем заробітної плати, збільшити обсяги надходжень до бюджетів всіх рівнів податків та інших обов’язкових платежів, а головне, задовольнити потребу населення країни економічно доступними, якісними та ефективними ліками.

З урахуванням наведеного пропонується збільшити щорічні квоти на відвантаження суб'єктам підприємницької діяльності спирту етилового, що використовується для виробництва лікарських засобів, за ставкою акцизного податку в розмірі 0 гривень за 1 літр 100-відсоткового спирту етилового, встановлені у додатку до постанови Кабінету Міністрів України від 05 січня 2011 р. № 19, щляхом внесення змін до вказаного додатку.

Збільшення квот передбачається для наступних фармвиробників: ПАТ «Біолік», ПАТ «Фітофарм» , ПАТ «Хімфармзавод «Червона зірка»», ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров`я»», ПАТ «Лубнифарм», ТОВ «НВК «Екофарм»».

 

За матеріалами МОЗ

 

 

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK