Запущено пілотну інтеграцію ProZorro з Державним реєстром лікарських засобів

За повідомленням першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Максима Нефьодова, яке він розмістив на своїй сторінці у Facebook, запущено пілотну інтеграцію ProZorro з Державним реєстром лікарських засобів.
За його словами «Тепер при оголошені закупівлі ліків державні замовники можуть обирати предмет закупівлі зі списку, що випадає, а не вводити дані вручну. В списку - ліки, які зареєстровані в країні з конкретною міжнародною назвою діючої речовини, а не «брендом». Про те, скільки це пробивали, в якому стані реєстр і що там знайшлось - промовчу. Це тема окремої розмови...
Чому це важливо: Помилки, неточні та довгі назви і свідоме введення «абракадабри» ускладнювали пошук тендерів, на торгах зменшувалася конкуренція та з’являлося більше можливостей протягнути «свого» постачальника. Тепер з‘являються можливості легше відслідковувати різницю в цінах на аналогічні препарати в різних лікарнях. В Великобританії, наприклад, ціни на рукавички в різних лікарнях різняться в 47 разів. На пластирі - в 13. Ми робимо перший крок, аби позбутись такої ж ситуації в Україні. Потім поділимось досвідом з британцями.
Що далі: інтеграція сервісу на всіх майданчиках, потім аналогічний сервіс і для постачальників - так само вводити свій препарат з випадаючого списку на кожнку конкретну діючу речовину. Аналіз цін в динаміці за препаратами. Уніфікація вимог до ліків. До повної перемоги ще довго, але мипрацюємо»

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK