Роз'яснення МОЗ щодо повернення в аптеки придбаних ліків

У зв'язку з поширенням у ЗМІ заяви в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун про те, що з 1 січня 2019 року кожен українець зможе повертати в аптеки придбані ліки Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило роз'яснення з цього питання.

Так, МОЗ зазначає, що повертати можна лише лікарські засоби та медичні вироби неналежної якості. Для цього необхідно пред’явити розрахунковий документ на їхнє придбання. В такому випадку споживач має право просити повернути сплачені за ліки гроші або замінити препарат на аналогічний.

З 1 січня набуває чинності Закон України від 23.11.2018 № 2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».

Він, зокрема, вносить зміни до вимог споживача щодо лікарських засобів та виробів медичного призначення.

При цьому у МОЗ звертають увагу, що факт неналежної якості підтверджується документами:

  • висновком щодо якості лікарських засобів, виданим підпорядкованою лабораторією територіального органу Держлікслужби та/або уповноваженою лабораторією,
  • розпорядженням Держлікслужби щодо заборони обігу лікарського засобу.

Також на вимогу покупця аптеки мають надати документи, які підтверджують належну якість продукції, зокрема сертифікат якості виробника.

 

За матеріалами МОЗ

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK