На громадське обговорення винесено Положення про Раду громадського контролю при Національній службі здоров’я

Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило для громадського обговорення проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання Ради громадського контролю при Національній службі здоров’я». Вказаним проектом постанови пропонується затвердити Положення про Раду громадського контролю при Національній службі здоров’я та Порядок формування Ради громадського контролю при Національній службі здоров’я. 

Проектом визначено, що Рада громадського контролю утворюється при Національній службі здоров’я до Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» для забезпечення прозорості та громадського контролю за діяльністю Національної служби здоров’я. 

Основними завданнями Ради громадського контролю, згідно з проектом постанови, будуть:

  • здійснення громадського контролю за діяльністю НСЗУ;
  • сприяння взаємодії НСЗУ з громадськими об'єднаннями, іншими інститутами громадянського суспільства у сфері медичного обслуговування населення;
  • забезпечення прозорості діяльності НСЗУ;
  • інформування НСЗУ про громадську думку стосовно формування та реалізації державної політики у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення та про програму державних гарантій медичного обслуговування населення. 

Для виконання цих завдань передбачається наділити Раду громадського контролю рядом функцій, які детально визначені у п. 5 проекту Положення про Раду громадського контролю при Національній службі здоров’я.

Також передбачається, що Рада громадського контролю буде формуватися у складі 15 осіб за результатами відкритого та прозорого конкурсу, який проводитиметься шляхом рейтингового Інтернет-голосування. 

Пропозиції та зауваження до проекту постанови Міністерствo охорони здоров'я України прийматиме протягом місяця з дати його оприлюднення (27 лютого 2018 року).

За матеріалами МОЗ

Останні новини

Контакти

тел.: +38 (044) 247-95-91; +38 (073) 015-71-15

вул. Дмитрівська, 45,оф.6, м. Київ, 01135

e-mail: office@pharmliga.com.ua

^
OK